Kalba u Kalů

Autor: czert.rk (mailto:pipas@seznam.cz), Téma: Akce!, Zdroj: czert.rk press
Vydáno dne 02. 07. 2004 (1552 přečtení)




Kalo(č)?ek,oheň,kouř,zima,maso......

To byla zas jedna pekna akcicka.Pavel Kala a tusim ze i Petr D.Ságo poradali takovou peknou zahradni oslavu u Kaloskovejch za barakem pod strechou zahradniho altanu nebo pergoly nebo....Proste gril, Jukebox, Tv, lavice, stul a pivo s koralkou. Byl jsem pozvan samotnym majitelem domu na par kousku masa a nejake to pivko .pri dotazu co mam prinest jsem byl ujisten ze neni niceho treba a ze se nekona zadna oslava a ze jde proste jen o normalni mejdanek.Jenze ja po nedavnych zkusenostech jsem radsi prinesl lahev levneho burbonu abych mel jistotu ze nebudu nucen konzumovat jiste kvalitni ale me nechutnajici domaci vyrobky .Mam tu hubu zrejme libovou a bejva me i po opravdu kvalitni svestce divne!Jake bylo me rozcarovani kdyz jsem na miste zjistil ze se jedna o oslavu svatku Petra a Pavla.No vypadalo to jako mensi svatba ale pritomni byli velice prijemni a tak se i moje puvodne blba nalada zlepsila. Je pravda ze nevic se me nalada vylepsila pri pohledu na ty krasne nalozene kousky veproveho ktere Pavel nesl ke grilu.A tak jsem se zacal tesit a tesil jsem se a tesil a stale se nic nedelo a jelikoz jsem ze sveho mista do grilu moc nevidel tak jsem zacal mit strach ze vsechny ty steaky zrejme ji nekdo na druhem konci stolu a budu tudiz muset pockat az se ta strana stolu nasyti a pak se dostene i na mne.Pravda bylo me trochu divne ze jiz delsi dobu nikde nebylo slyset spokojene pomlaskavani a ani moc koure jsem necitil a tak jsem si v duchu rikal jak ma ten pavel ten gril pekne postavenej ze ani kour nestipe do oci treba pri zmene vetru .No ale divne me bylo ze se ten gril jednou za cas rozsvitil a pak zas dlouho nic.A pak to prislo!Evicka se zeptala jestli nekdo rad obira kosti.No to jsem nemohl mlcet a prihlasil jsem se a v tu chvilku me bylo vse jasne.Puvodne jsem si myslel ze je to nejaka legranda na me a ze me dali na talirek dva kousky uhli ale kdyz jsem se podival lepe zjistil jsem ze pod vrstvou sazi je dovedne ukryt kousek masa.No co pustil jsem se do toho ......Co k tomu rict?Proste jeste rano jsem byl jak hornik.Vysvetleni bylo jednoduche.Pavel nam zdelil ze jeste na tom grilu maso nedelal a ty zablesky svetla ktere bylo mozne obcas spozorovat ?No to byly krane suche trisky ze smrkoveho dreva ktere vzdy rychle vzplaly a k procesu horeni se vetsinou pridalo i grilovane maso.Cimz se vysvetluje jak doba pripravy tak povrch materialu. Co dodat.Po tomto malem nezdaru se nechal Pavel presvedcit ze je nutno grilovat teplem a ne studenym kourem a nalozil do grilu poradna polena ktera po vzplanuti utvorila souvislou vrstvu zhavejch uhliku a kazdy dalsi steak byl super. zaverem bych se chtel poradatelum omluvit za mensi rejpnuti ktere zde podnikam .Vim dobre co obnasi poradani akce .A dekuji ze jsem mohl byt pritomen u toho krasneho vecera.A preju vse nej vsem Petrum a Pavlum.Zdravo drugari